zondag 17 maart 2013

18 - 21 maart



Vorige week was er geen kalender want ik ben enkele dagen gevloerd geweest door uitstelgedrag. Maar we zijn terug, en wel met redelijk veel aanbod want het is nog altijd Campus Zuidweek! Voor wie het nog niet wist: wie aan drie Campus Zuid-actiteiten deelneemt krijgt een mooie drinkbus en eeuwig respect.

Maandag

Opening en infomoment moestuin Stujardin
Wil jij graag zelf je groenten kweken? Dit is je kans! Hou je van gratis recepties en officiële openingen door de rector en decaan? Kan ook. En je bent ook al meteen op de juiste locatie voor de discussieavond van GRAS om 20u !
17:00, Coupure Links 653
door: Stujardin, een samenwerking van JNM, Ugent1010 en de GSR
https://www.facebook.com/events/223718394435723/


Free Belarus
JEF (jonge Europese federalisten) vraagt dat de EU meer druk uitoefent op 'de laatste dictatuur van de Europa' - Wit-Rusland. Het is al de achtste keer dat ze dit protest organiseren, en ze zullen symbolisch enkele standbeelden de mond snoeren.
19:30, stadshal, Emile Braunplein
door: JEF
https://www.facebook.com/events/171274269688706/?ref=2


Discussieavond: Ecologisme en Fairtrade (Campus Zuid)
Tijdens deze discussieavond gaan we in groepen het debat aan: sluiten Fair Trade en en ecologisme elkaar noodzakelijkerwijs uit? We werken met kleine discussiegroepjes per thema zodat iedereen aan bod komt. Uiteindelijk werken we naar een gemeenschappelijk standpunt toe.
20:00, Auditorium Oehoe, Coupure Links 653
door: GRAS (Groene Studenten)
https://www.facebook.com/events/257691337699933/?fref=ts

Dinsdag

De groei voorbij: naar een ecologische samenleving
In een tijdperk waarin apocalyptische toekomstscenario’s hoogtij vieren, is het aangewezen om een balans op te maken van het klimaat. Hoe staat het klimaat er werkelijk voor? Welke oplossingen moeten we nastreven? Wat is het potentieel van natuurlijke rijkdommen, duurzame groei, de 20-20-20doelstellingen van Europa, Rio+20, Pauli’s blauwe economie, enz.? Antwoorden op deze vragen zullen geleverd worden door Dirk Holemans, die de visie van Richard Heinberg, auteur van “Einde aan de groei”, zal uiteenzetten. Dirk Holemans is coördinator bij de denktank Oikos en hoofdredacteur van het gelijknamig tijdschrift. Wat mij betreft een dikke aanrader voor alle groene studenten.
20:00, Huidevetterskaai 39
door: 't Zal Wel Gaan
https://www.facebook.com/events/343703972397216/


MO* Debat: More than Honey
Sinds een dikke tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor; honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. En dus neemt regisseur Markus Imhoof ons in zijn documentaire mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen op zoek naar antwoorden en verklaringen.
20:00, Sint-Annaplein 63
http://www.mo.be/agenda/modebat-more-honey

Woensdag

The Big Brain Battle 2: Leuven versus Gent (Campus Zuid)

Gent en Leuven strijden voor de titel van 'slimste studentenstad'. Elke groep mag maximaal bestaan uit 5 personen en de kostprijs van de quiz is 2 € per persoon. In Gent gaat de quiz door in FEESTZAAL BIO-INGENIEURS. Om deel te nemen, mail naar 'quiznzgent@hotmail.com'.
20:00, Coupure Links 653
https://www.facebook.com/events/438845779518535/


Donderdag


Actie tegen Landgrabbing (Campus Zuid)
Dit evenement is nog niet helemaal publiek gemaakt maar ik denk dat ik het jullie wel mag vertellen: er komt een actie tegen landroof waarbij er delen van studentenresto de Brug zullen verkocht worden. Interesse? Stuur een mailtje naar gent@n-z-studenten.be. Het helpt ook als je een fluovestje, of anders chique hoge pietkledij kan dragen.
11:00: briefing in de Therminal
12:00: actie



Film: the Black Power Mixtape
In deze documentaire, voortgestuwd door muziek en uniek archiefmateriaal uit de periode 1967-1975, wordt de evolutie van de Black Power-beweging binnen de Afro-Amerikaanse samenleving onder de loep genomen. De film is belangrijk omdat deze beweging door de Amerikaanse media helaas al te vaak als gewelddadige terreurorganisatie werd bestempeld of ronduit compleet werd genegeerd. Er wordt een inleiding voorzien door Elli Severino Fernandes (RebElli), die mee aan de kar trekt van het geherwaardeerde en opkomende fenomeen "Slam Poetry", oftewel ronduit rebelse poëzie.
19:30, €1 (gratis voor leden van Comac, het Masereelfonds of Vrede vzw)
door: Films de Résistance
https://www.facebook.com/events/430857037000528/