zondag 25 november 2012

26 - 30 november



Maandag

Studententaks? Nee Bedankt
Moeten studenten een taks betalen in de stad waar ze een huis huren? Dit is een plan dat Tom Balthazar, nieuwe schepen van wonen en stadsontwikkeling, wil bespreken. VAST is tegen de taks en roept op om druk te komen zetten op de gemeenteraad.
17:30, Stadhuis, Botermarkt
VAST


Dinsdag

Ruil- en fabricoleeravond
Nog wat kleren liggen die je nooit meer draagt? Zin om oude spullen een nieuw leven te bezorgen? Een echte knutselaar? Of net niet? Op deze avond worden boeken en kleren geruild. Je kan ook leren sieraden maken en mee knutselen: kaartjes, kruidencrèmes, breiwerk, zeefdrukken...
19:30, Vredeshuis
Door Noord-Zuid Studenten

Film: The Brussels Business
"Who runs the European Union?" In het begin van de jaren 1990 worden twee jonge mannen zich bewust van de enorme invloed van lobbyisten op de EU-besluitvorming in Brussel. De ene begint de lobbygroepen te onderzoeken en start een waakhondgroep naar lobbypraktijken. De andere wordt zelf lobbyist voor 40 multinationale bedrijven. "The Brussels Business" duikt in de schimmige wereld van de lobbygroepen, de verborgen netwerken van bedrijven en hun invloed op de EU-besluitvorming. De film vertelt de andere kant van het verhaal van de Europese integratie sinds de jaren 1980 en belicht de neoliberale overname van de Europese politiek. Op een moment dat Europa in een diepe crisis verkeert, probeert de film een antwoord te geven op de vraag: wie leidt de Europese Unie? 
19:30, Studio Skoop, Sint-Annaplein - tickets 7€ 
Organisatie: Studio Skoop, Infomania, Vredesactie, Masereelfonds Gent en Victoria Deluxe

Discussieavond: Brainwashing
Interessante discussies in kleine groepjes met als thema brainwashing - Propaganda, reclame, invloed van de maatschappij, jouw brein... Denktank eigenwijs brengt studenten van verschillende richtingen samen om te leren debatteren en elkaar te leren kennen. Ze sluiten af met een cafĂ©bezoek, zoals dat studenten waardig is.
20:00, LLM-lokaal, Universiteitsstraat 4 (faculteit rechten)
Door Denktank Eigenwijs


Woensdag

Boekvoorstelling: Geld en Duurzaamheid

Bernard Lietaer verklaart de crisis door de dominantie van 1 munt en pleit voor een ecologie van het geld, waarbij ook complementaire munteenheden bestaan. Met gasten Koen Schoors (prof economie UGent), Dirk Holemans (Oikos) en Hugo Wanner (Fairfin).
20:00, Vooruit, inschrijven kost €5 (hier)
Door Vooruit, Club van Rome, Kauri en Oikos


Donderdag

GRAS groeit op museumnacht
GRAS is soms ook eens begaan met kunst, de hogere regionen van het menszijn, het verhogen van ons bewustzijn, etc. Vandaar dat we ons samen gaan bewijzen tijdens de museumnacht. Wie het best verkleed is als kunstenaar of Jan Hoet wint een prijs! 
Meer praktische info over de museumnacht: http://www.gent.be/museumnacht
20:00, MSK, Fernand Scribedreef 1 (citadelpark)
door GRAS Gent

Vrijdag

['s middags] De toekomst van Europa

Wat heeft de toekomst te bieden voor Europa? Welk soort Europese Unie willen we? Wat zijn de groene visies op Europa? En hoe gaan we op nationaal vlak om met de Europese context waarin we ons bevinden? Drie Belgische Europarlementsleden doen hun visie uit de doeken: Isabelle Durant, Bart Staes en Philippe Lamberts.
12:30 - 18:00, locatie volgt
Door Oikos