zondag 2 december 2012

3 - 7 december



Maandag

Internering
Koen Verhofstadt spreekt over de schandalige realiteit van internering in België. Deze infomania nodigt samen met vzw Uilespiegel mensen uit die mee wil brainstormen over hoe de toestand kan aangeklaagd worden.
20:15, Sparrestraat 1a, Brugse Poort
door Infomania


Dinsdag


Sushi voor de vissen (benefiet + lezing + film)
Wisten jullie dat er tegenover 1950 nog maar 10% van de visbestanden overblijft van vissen zoals tonijn, heilbot en kabeljauw? Om de visproblematiek aan te klagen zullen we vanaf 17:00 in de Blandijn vegetarische sushi verkopen ten voordele van Sea Shepherd, beter bekend als 'die mannen die op illegale walvisjagers jagen'. Ze doen echter nog veel meer, en daar komt activist Vince over vertellen in auditorium C. Na een korte lezing zullen we een film kijken over overbevissing.
17:00 vegetarische sushiverkoop beneden in de Blandijn
19:00 lezing Sea Shepherd in auditorium C
19:30 film: End of the line (trailer en meer hier)
door GRAS Gent


Woensdag


Fietswassalon
Wie zijn fiets wil laten wassen of banden wil laten oppompen kan dit vandaag tussen 11:00 en 15:00 in de Bagattenstraat. ABVV promoot hiermee milieuvriendelijk vervoer in de aanloop naar de klimaatconferentie in Doha.
11:00-15:00, Bagattenstraat 
door ABVV, in samenwerking met onder meer GRAS

Hoe sociaal is Europa?
Hoe sociaal is Europa?
Debat met onder meer Bart Staes, Luc Corebeek, Dirk Verhofstadt, Hendrik Vos...
20:30, faculteit economie, Tweekerkenstraat 2
door ACV Jongeren en Politeia


Donderdag

De groene Sinterklaas
Vorig jaar hielden we een zeer geslaagd kerstfeestje, dit jaar wordt het een sinterklaaseditie. De kern is natuurlijk hetzelfde: gezelligheid, cadeautjes, en wij die drank trakteren. 
Café Outpost (Ottergemsesteenweg 13) vanaf 20:00. Meenemen: cadeautje van ongeveer 3-5 euro bestemd voor een willekeurige gelukkige.
door GRAS Gent

De mythe van de groene economie
Dit nieuwe boek maakt een snoeiharde analyse van 'de groene economie' die eigenlijk een groen kapitalisme is. Alles waar de grote leiders zich achter scharen, van groene groei tot duurzaam consumeren, zal tekortschieten om het klimaatprobleem op te lossen omdat een structurele verandering nodig is. De Vooruit organiseert hierover een debat met onder meer Vera Dua (Groen), Tom de Meester (PVDA+), en mensen van het ABVV, ACV, de KUL en MO.
20:00, balzaal Vooruit (gratis)

Vooruit ism Epo Uitgeverij


Trouwens...

De examens komen er bijna aan. Wie beter studeert onder groepsdruk en graag voor zich laat koken kan van 26-31 december mee met de collectieve blok van comac, deze gaat door in Beringen en kost €70.