zondag 9 december 2012

10 - 14 december


Maandag


Infomania: militair embargo Israel
Vrede vzw wil dat er een einde komt aan de voorkeursbehandeling waarvan Israël geniet en pleit voor een militair embargo tegen Israël om de Israëlische staat er toe te bewegen het internationaal en humanitair recht te respecteren. Ludo De Brabander (Midden-Oosten-kenner van Vrede vzw) licht de militaire banden tussen Europa, en meer specifiek België, en Israël toe en introduceert de campagne voor het militair embargo.
20:00, Anarchistisch Centrum, Sparrestraat 1a

door Vrede vzw en infomania


Dinsdag


Debat: tussen ziel en zonde: de scheiding der seksen

Is de scheiding der seksen in zowel seculiere als religieuze ruimtes achterhaald en onderdrukkend of kan ze ook emanciperend zijn? Een gesprek met Sarah Bracke (KULeuven), Ida Dequeecker (VOK en Boeh!) en Victoria Vandersteen (UGent). 
19:30, De Centrale, Kraamkinderstraat 2, inschrijven hier
door deBuren

Woensdag

Open vergadering GRAS
Waarom zouden we jullie gewoon niet allemaal uitnodigen voor onze vergaderingen? We bespreken onder andere de activiteiten voor volgend semester, een evaluatie van het huidig semester en onze deelname aan het duurzaamheidspact van de GSR. Kom maar af met al je ideeën!
20:00, Bluesette, Kwintensberg 85
door GRAS

Waarom houden we van honden en eten we varkens?
Lezing door prof aan de universiteit van Massachusetts Melanie Joy, schrijfster van het boek "Why we love dogs, eat pigs and wear cows”. Ze zegt 'De meeste mensen denken er niet over na waarom ze het vlees van sommige dieren walgelijk vinden en dat van andere smakelijk of zelfs waarom ze überhaupt dieren eten. Maar wanneer het eten van dieren niet nodig is om te overleven, is het een keuze en keuzes komen altijd voort vanuit een overtuiging of een geloof'. Dat geloof noemt ze carnisme.
20:00, Auditorium C, Blandijnberg 2, inschrijven via info@evavzw.be
EVA vzw, psychologie UGent